A foloși serviciile și găsiți produsele în așteptare

Logo Carillon

Le carillon

Logo Les Clochettes

Les clochettes

Logo La cloche à biscuits

La Cloche à biscuits

Logo maison

Se rencontrer

Serviciile oferite de către comercianții solidari

[ROM] wifi Wifi
[ROM] eau Apă
[ROM] urgence Urgență
[ROM] toilettes Toaletă
[ROM] appel national Apel național
[ROM] lange Scutec
[ROM] recharge Reîncărcare
[ROM] premier soins Primele tratamente
[ROM] impression Tipăriți/fotocopie
[ROM] pain Bucățică de pâine
[ROM] outils A împrumuta scule
[ROM] micro ondes Microunde
[ROM] consulter un livre Consultați o carte
[ROM] laver des affaires Spălați hainele
[ROM] consulter un journal Citiți ziarul
[ROM] invendu Mâncare nevândută
[ROM] Information Informații
[ROM] garde d'affaires Aveți grijă de obiectele personale
[ROM] echantillon hygiene Mostre cu produse de igienă
[ROM] douche Duș
[ROM] discuter Discuție
[ROM] affranchir un courrier Ștampilați o scrisoare
[ROM] echange de monnaie Schimbați bani
[ROM] allaitement Alăptați

Produsele în așteptare

Lunettes Ochelari
Livre Carte
Pressing Curățătorie
Échantillon d'hygiène Mostre cu produse de igienă
Douche Duș
Dessert Desert
Coiffure Coafură
Tickets restos Bon de masă
Boissons chaudes Băutură caldă
Nourriture pour animaux Hrană pentru animale
Viennoiserie Cofetărie
Spectacle Spectacol
Retouches Retuș
Plat ou encas Gustare
Cum merge ?

Cum merge ?

Fie că vreți să folosiți mici servicii oferite de către comercianții Carillon (să mergeți la toaletă, să vă reîncărcați telefonul, etc), să oferiți sau să consumați produse în așteptare, deja plătite (o tunsoare, o băutură, etc), să vă alăturați unei initiative urbane (grădină îngrijită de mai multe persoane, grădină urbană cu legume), să veniți la un eveniment, să vă alăturați echipei noastre sau pur și simplu să înțelegeți ceea ce facem, toate răspunsurile le puteți găsi consultând cele mai frecvente întrebări:

Le Carillon, proiectul lui asociația La Cloche, este o rețeă de comerț solidari care propune servicii mici și gratuiți la toata lumea care îi trebuie.
Rețea lui Carillon favoriza creație legături de prietenie așa că nimeni se simte singur. Schimbării de servicii are că obiectiv clar să fie o răspunsă la nevoii primarii (a băut, a mâncare, a trata), dar și are că obiectiv să favoriza creație legăturii durabile.

Comercianții care fac parte din această rețea pot fi identificați prin intermediul pictogramelor afișate pe vitrinele cu produse, fiecare pictogramă indicând un serviciu oferit.

Comercianții care fac parte din rețeaua ''Le Carillon'' pot propune două tipuri de servicii :
- servicii gratuite și accesibile pentru toată lumea (utilizarea toaletei, reîncărcarea telefonului, convorbire telefonică,... );
- produse oferite pe baza unui bon ( ceva de mâncare, o băutură caldă, o tunsoare,... );
Fiecare comerciant are libertatea de a alege diferitele servicii pe care este gata să le ofere și să le afișeze la vitrina sa.
Lista de comercianți și pictogramele afișate pe virtinele acestora vă permit identificarea serviciilor care vă sunt oferite.

Dacă vreți să aveți acces la un serviciu gratuit și accesibil la tuturor, este deajuns să mergeți la comercianții Carilon si să le cereți politicos accesul la unul dintre serviciile pe care acesta le oferă iar dumneavoastră aveți nevoie.
De exemplu, dacă vedeți că pictograma « A folosi toaleta » este afișat pe vitrină, puteți să intrați și să spuneți: « Bună ziua, am văzut pe vitrina voastră că sunteți un comerciant de la rețea Le Carillon. Este posibil să utilizez toaleta dumneavoastră ? »
Pentru serviciile mai speciale, cum ar fi o trusă de prim ajutor sau mostre cu produse de igienă, nu ezitați să rugați un comerciant care sunt produsele la care puteți avea acces.
Pentru a avea acces la un serviciu valabil pe baza unui bon, puteți să prezentați bonul comerciantului, iar acesta o să vă ofere serviciul indicat pe acest bonul.
Dacă nu aveți un bon, nu deranjați comerciantul, rugănd-ul să vă ofere servicii scumpe, pentru că nu toții comercianții pot să vă ofere o cafea sau mâncarea in mod regulat.
Dacă vedeți că comerciantul este foarte ocupat, așteptați, său vorbiți cu un coleg de al lui. Dacă aveți o problemă, puteți să ne lăsați un mesaj la telefon (gratuit) 09.51.06.33.24 sau la email contact@lacloche.org

Puteți cere bonuri de la partenerii noștri, contactându-i sau vizitându-i. Puteți găsi lista cu toți partenerii noștri aici.

Diverse tipuri de comercianți fac parte din rețea. Pe lângă restaurante și baruri sunt de asemenea librării, magazine de bijuterii, de pantofi, de brânză sau spălătorii auto.

Desigur ! Prietenie este inima proiectului !
Dar, fiți atenți să nu fiți prea numeroși la orele de vârf, când comercianții sunt ocupați cu clienții lor. Nu trebuie sa îi împiedicați din activitatea lor pe comercianții care își deschid porțile pentru voi...
În plus, când mergeți la comerciant singur sau alături de cineva (de exemplu când mergeți cu cineva care nu cunoaște rețea Le Carillon pentru a i-o prezenta) este mai probabilă crearea unei legături cu comerciantul decât atunci când sunteți mai numeroși. Dacă mergeți singur său cu o altă persoană, este mai probabil să întâlniți comerciantul, nu ? :)

Copii sunt primii care au nevoie de ajutor, ei sunt întotdeauna bineveniți! Totuși, este responsabilitatea adultului să vegheze asupra copilului, ca acesta să nu strice ceva sau să nu îi incomodeze pe ceilalți clienți făcând prea mult zgomot.

Prietenii noștri, animalele de companie, sunt deseori o bună modalitate de a crea legături cu alte persoane. Totuși, unele magazine nu pot să primească animale de companie. Este recomandat să întrebați direct comerciantul dacă puteți să veniți cu animalele de companie.

Dacă aveți întrebări său dacă ați avut dificultăți cu un comerciant, puteți să ne lăsați un mesaj la telefon (gratuit) 09.51.06.33.24 său puteți să ne trimiți un email la contact@lacloche.org

Les Clochettes sunt inițiative urbane (înseamnă că sunteți bineveniți oricine ai fi). Propun activități de grădinărit și de înseninare de străzii la horăirii precis și cu locuitorii cartierului. Acesta inițiative și detaliul activității apare pe la cartografie mai sus. Puteți să mergeți cu același spirit și cu același condiție că comercianții lui Carillon.